Botrytis Cinerea

Image

A híres tokaji édes borok nélkülözhetetlen alapanyaga a Botrytis cinerea által megtámadott, nemes rothadáson átesett szőlő. A botritisz kizárólag számára megfelelő időjárási körülmények esetén fordul elő. Hatására a túlérett szőlőszemek víztartalma csökken, így összetöppednek, mazsolaszerű aszúbogyókká válnak. A botritizáció során cukor nem keletkezik, viszont a vízvesztés következtében a bogyókban az ízek, a cukor- és a savtartalom koncentrálódik.

Image

Dobogó Pincészet Kft.

H-3910 Tokaj, Dózsa György út 1.
Tel.: +36 (47) 552 147
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
GPS: 48.125975, 21.406344
www.dobogo.hu

logo

Borkóstoló / Pincelátogatás

Borkóstolók és pincelátogatás előre egyezetett időpontban. Kérjük vegye fel velünk e-mailen vagy telefonon a kapcsolatot!
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…