TERÜLETEK

A tokaji borvidék besorolása a legrégebbi a történelemben. Az 1700-as évek elején, Bél Mátyás, majd Szirmay Antal művei alapján a tokaji borvidék területeit első-, másod- és harmadosztályba sorol- ták. A Dobogó szőlői több, mint 5 hektá- ron terülnek el Tokaj és Mád község határában. A Betsek, St. Tamás, és Úrágya első osztályú dűlők, ahol a Furmint, Tokaj fő szőlőfajtája, az igazi arcát mutathatja, amely merész, páratlan, karakteres, gyümölcsös mégis nagyon minerális. A törékeny és virágos jegyű borok leginkább a Szentkereszti dűlőre jellemzőek, amely Tarcal löszös talajú területén fekszik. Ezen az ültetvényen még foglalkozunk Tokaj más fő szőlőfaj- táival is, úgy mint a Hárslevelű és a Muskotály. A termés-átlag nagyon alacsony, évjáratonként különböző, de bármely borról volna szó, átlagosan 1kg/tőke alatt van.