Dobogó Tokaji Eszencia 2010

Az eddigi legcsapadékosabb évünkben a Hárslevelű és a Sárgamuskotály tönkrement, de a Furminton nagyon szép aszúsodás indult el. A rövid indiánnyár miatt rövid volt a szüret, ennek ellenére nagy mennyiségű és kiváló minőségű aszút tudtunk szüretelni, amelyből saját súlyától, préselés nélkül csepegett ki ez a Natúr Eszencia. Négy év érlelés után került palackba.

Az Eszencia a legkoncentráltabb, természetes alapanyagból készült ital. Kizárólag a legjobb évjáratokban tudjuk elkészíteni, hiszen nagy mennyiségű aszúbogyó szükséges hozzá, melyek saját súlyától csepeg ki a kis mennyiségű nektár. Egy liter Eszencia kinyeréséhez 20-25 kg aszúszemre van szükségünk. Ezen szőlőszemek a Botrytis cinerea nevű gomba által előidézett nemesrothadás hatására vesztenek víztartalmukból és töppednek össze. Erjedés ilyen magas cukrotartalmú must esetében nagyon lassan, és nagyon kis mértékben megy végbe, így több éves erjedés és érlelés során is az Eszencia mindössze 2-6%-os alkoholtartalmat ér el, így valójában nem is nevezhető bornak. Természetes cukortartalma pedig 350-600 g/l között alakul.

  • Palackozott mennyiség: 142 db
  • Alkohol: 2,5% vol.
  • Savtartalom: 12,4 g/l
  • Cukortartalom: 537,4 g/l

Dobogó Pincészet Kft.

H-3910 Tokaj, Dózsa György út 1.
Tel.: +36 (47) 552 147
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
GPS: 48.125975, 21.406344
www.dobogo.hu

logo

Borkóstoló / Pincelátogatás

Borkóstolók és pincelátogatás előre egyezetett időpontban. Kérjük vegye fel velünk e-mailen vagy telefonon a kapcsolatot!
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…