Dobogó Mylitta Álma 2007

„A szerelmesek bora” – Zwack Máriának, Ady Endre nagy szerelmének és múzsájának dedikálva.”

A Mylitta Álma 2007-es évjáratát a 30 éves mádi Betsek, valamint tállyai Palota dűlőkben szüreteltük. A Mylitta Álma töppedt és botrytizált szőlőszemekből készül. Különleges, muskotály aszú-eszencia minőségű édes bor. A fürtöket kíméletesen kipréseljük, majd 1 liter erjedő musthoz 1 kg aszúszemet adunk. Az erjedés és a 32 hónapos hordós érlelés után 2010. augusztusában mindössze 533 darabot palackoztunk.

 A Mylitta Álma nem az a bor, amelyet az ember az előételként kínált falatnyi kék sajt mellé kortyol. Számos különböző stílusú és ízvilágú fogás kiváló kísérője, tökéletesen passzol édes és savanyú mártásokhoz, gyümölcsökhöz (citrusokhoz és trópusi gyümölcsökhöz is), valamint curry-vel, gyömbérrel vagy kardamommal készült fűszeres fogásokhoz is. És végül, de nem utolsó sorban, tökéletes lezárása lehet az egész étkezésnek, megkoronázva azt egy pohárkával.

A bor karaktere enyhén lehűtve, 12-13°C-on mutatja meg magát tökéletesen.

  • Palackozott mennyiség: 533 db
  • Alkohol: 9% vol.
  • Savtartalom: 8.2 g/l
  • Cukortartalom: 261.4 g/l

Dobogó Pincészet Kft.

H-3910 Tokaj, Dózsa György út 1.
Tel.: +36 (47) 552 147
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
GPS: 48.125975, 21.406344
www.dobogo.hu

logo

Borkóstoló / Pincelátogatás

Borkóstolók és pincelátogatás előre egyezetett időpontban. Kérjük vegye fel velünk e-mailen vagy telefonon a kapcsolatot!
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…