Dobogó Tokaji Mylitta késői szüretelésű 2015

„A szerelmesek bora” – Zwack Máriának, Ady Endre nagy szerelmének és múzsájának dedikálva.”

2015 száraz és napfényes nyara után már szeptember első hetében elkezdődött a szüret. Viszonylag kis mennyiségű de kiváló minőségű édesbor alapanyagot, vagyis legalább 50%-ban aszúsodott fürtöket tudtunk szüretelni. A Sárgamuskotály fürtöket kíméletesen feldolgozva, hordóban erjesztettük, majd érleltük a bort 8 hónapig.

Klasszikus aranyszín csillan a pohárban. Illatában a méz és az aszalt ananász jelentkezik, nyitva a méhkaptár ajtaja. Szájban gazdag, aszalt ananász, mézen karamellizált ikrás körte ropog a fogaink alatt. Egy kevés egres is került a körtelekvárba. Tobzódnak a gyümölcsök, táncestet tartanak a nyelvünkön. Habzsolós, életélvezős, mint Mylitta maga.

  • Palackozott mennyiség: 1150 db
  • Alkohol: 11.5% vol.
  • Savtartalom: 7,5 g/l
  • Cukortartalom: 112,5 g/l

Dobogó Pincészet Kft.

H-3910 Tokaj, Dózsa György út 1.
Tel.: +36 (47) 552 147
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
GPS: 48.125975, 21.406344
www.dobogo.hu

logo

Borkóstoló / Pincelátogatás

Borkóstolók és pincelátogatás előre egyezetett időpontban. Kérjük vegye fel velünk e-mailen vagy telefonon a kapcsolatot!
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…